6 beneficii surprinzatoare ale consumului de smochine - Cofetăria Cupcake
649
post-template-default,single,single-post,postid-649,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

6 beneficii surprinzatoare ale consumului de smochine

6 beneficii surprinzatoare ale consumului de smochine

Se spune despre smochine ca erau preferatele Cleopatrei si un dar al zeului fertilitatii pentru romani. Adevarul este ca nu sunt doar gustoase, ci si sanatoase, caci sunt bogate in vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu şi clor.
Le putem consuma in stare cruda sau uscate, ca gustare intre mese sau ingredient in multe preparate (prajiturile pregatite la Cofetaria Cupcake contin si delicioasele smochine: tort cu cocos si lime, brownie, cupcake cu fructe); beneficiile pe care le aduc sunt multiple.Cupcake-diverse sortimente

Iata 6 motive pentru care ar trebui sa includem in meniul zilnic smochine:

  1. Ajuta la reglarea tensiunii arteriale, caci nu contin sodiu, fiind in schimb o sursa importanta de potasiu.
  2. Probleme cu greutatea? Smochinele va sunt de folos, datorita continutului mare de fibre.
  3. Digestie grea? Solutia: smochinele! Nu sunt doar satioase, ci si regleaza digestia si tranzitul intestinal (din nou, datorita fibrelor).
  4. Prevenirea cancerului. Un studiu care a implicat peste 50.000 de femei aflate la menopauza a scos la iveala ca cele care au mancat o cantitate crescuta de alimente bogate in fibre, precum smochinele, si-au redus cu 34% riscul de cancer. In plus, aceste fructe au si un nivel ridicat de antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului.
  5. Continut mare de calciu = oase mai puternice. Smochinele sunt o importanta sursa de calciu si potasiu, care mentin sanatatea oaselor.
  6. Consuma smochine pentru o vedere mai buna! Fructele contin vitamina A, atat de necesara pentru pastrarea sanatatii ochilor.