CHLORELLA sau elixirul verde - Cofetăria Cupcake
609
post-template-default,single,single-post,postid-609,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

CHLORELLA sau elixirul verde

CHLORELLA sau elixirul verde

Chlorella este denumirea pentru o serie de alge unicelulare, care cresc în apele dulci din sud-estul Asiei şi din Australia, fiind printre cele mai vechi organisme care au apărut pe Pământ. Nu­mele lor vine din greaca veche, unde “chloros” în­seam­nă verde şi “ella” înseamnă mic, făcând referire aşadar la culoarea lor verde-smarald intensă şi la dimensiunile microscopice (sub 10 microni). Din miile de specii care sunt cunoscute în aceas­tă familie, în terapie sunt folosite doar două: Chlo­rella pyrenoidosa şi Chlorella vulgaris

Datorită conţinutului foarte mare de clorofilă (cel mai mare din regnul vegetal), ele captează o energie solară impresionantă, iar când mai beneficiază şi de o apă curată şi bo­gată în oxigen, puterea lor de a se înmulţi este copleşitoare: într-o singură zi, o algă este capa­bilă să producă alte patru noi generaţii, capa­ci­tatea sa de a prolifera şi apoi de a se adapta fiind incredi­bilă.

A devenit rapid una din cele mai studiate specii me­dicinale, arătându-se, prin numeroase studii, că detoxifică şi stimulează imu­nitatea la nivelul ficatului, precum și că stopează evoluţia hepatitei. Cea mai mare contri­buţie în studiul acestui remediu o au savanţii japonezi.

Această algă s-a transformat într-un adevărat medicament, fiind folosită, la început, în dieta cosmonauţilor. Chlorella ajută cosmonauţii să-şi păstreze tonusul muscular în condiţii de impondera­bilitate, le asigură o anumită protecţie la radiaţiile din afara atmosferei pământului, dar şi la câmpurile elec­tromagnetice produse de aparatura de la bordul na­velor.

Aceas­tă algă este un detoxifiant natural eficient. Are o acţiune profundă de stimulare a proceselor de detoxifiere la nivel celular. Mai exact, ea eli­mină meta­lele grele din or­ganism respon­sabile de nenumărate boli care afectează sis­temul ner­vos, osos ori imunitar. Administrare consecventă de Chlorella poate chiar să elimine me­talele ra­dio­active, un adevărat izvor de sănătate.

Alte stu­dii de medicină experimentală au reliefat că organismul nostru elimină mult mai rapid pestici­dele şi alţi ase­menea poluanţi din alimente, cu ajutorul acestei alge. Chiar şi dioxina, considerată cea mai peri­culoasă substanţă pusă în circulaţie de către poluatorii industriali, este eliminată cu promp­titudine de către Chlorella, aşa cum o arată nişte studii japoneze re­cente.

O cură cu această algă determină o creştere uimitoare a rezistenţei la in­fecţii a oamenilor, dar şi a animalelor. Chlorella scurtează perioada de vindecare a infec­ţiilor gripale, stopează sau încetineşte evoluţia hepati­telor virale, creşte eficienţa tratamentelor cu antibio­tice fă­cute contra infecţiilor urinare sau respiratorii.

Știați că?…

Chlorella poate fi introdusă chiar și în preparate culinare delicioase, așa cum sunt deserturile Cupcake. Prăjitura noastră cu lime și Chlorella nu doar că are un aspect plăcut și un gust răcoritor, ci și aduce multiple beneficii datorită vitaminelor, fibrelor și efectului detoxifiant. Ah, am menționat și faptul că are un gust desăvârșit?!

Prajitura cu lime

Prajitura cu lime