De ce să consumăm granola la micul dejun? - Cofetăria Cupcake
643
post-template-default,single,single-post,postid-643,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

De ce să consumăm granola la micul dejun?

Granolla - cereale mic dejun

De ce să consumăm granola la micul dejun?

Granola este o alternativă de mic dejun la fel de sănătoasă, dar mult mai gustoasă, decât clasicele cereale din fulgi de ovăz sau musli. Granola este o gustare creată din cereale integrale, ovăz, nuci, miere și un set de ingrediente suplimentare, pe care o găsiți chiar și la Cofetăria Cupcake. Bineînțeles, fără zahăr, îndulcitori, E-uri și alte substanțe mai mult chimice decât nutritive! Are numeroase beneficii asupra sănătății, printre care se numără:

  1. Un ajutor pentru cei care suferă de anemie

Sursa de fier din granola compensează nevoile de fier ale organismului.

2. Ajută sistemul digestiv

Influența granolei asupra sistemului digestiv al corpului omenesc reflectă de la contracția mușchilor intestinali până la eliminarea constipației. Această calitate a granolei se explică prin conținutul bogat de fibre solubile și insolubile. În plus, ajută la curățarea arterelor și îmbunătățește sănătatea inimii.

3. Joacă un rol important în procesul de slăbire

Un mic dejun care include fulgi de ovăz, plus alte cereale sau miere, fructe proaspete sau nuci  vă poate scăpa de kilogramele nedorite. Granola este bogată în fibre, care sunt esențiale pentru suprimarea foamei.Granolla - cereale mic dejun

4. Are efecte pozitive asupra celulelor canceroase

S-a dovedit că elementele antioxidante din granola ajută la întărirea imunității, previne dezvoltarea celulelor canceroase și stimulează producerea de celule albe din sânge. Granola este și o sursă bogată de mangan și vitamina C,  doi antioxidanți care  elimină radicalii liberi.

5. Este bogată în vitamina E

Consumul de fulgi de ovăz bogați în vitamina E încetinește procesul de îmbătrânire și protejează pielea de arsurile solare. De asemenea, persoanele care au părul fragil și unghiile care se exfoliază ușor pot găsi un remediu eficient prin consumul de granola.