Fructele de pădure și beneficiile lor - Cofetăria Cupcake
640
post-template-default,single,single-post,postid-640,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Fructele de pădure și beneficiile lor

Fructele de pădure și beneficiile lor

Consumate în stare crudă sau cel mai des în prăjituri (Cofetaria Cupcake are în meniu mai multe variante de deserturi raw-vegane cu fructe de padure: tort cu ciocolată, vanilie și fructe de pădure, tort cu afine sau zmeură și ciocolată), sucuri sau gemuri, fructele de pădure au proprietăți curative asupra organismului uman. 

Fructele de pădure conțin o serie de fitochimicale, de unde și culoarea lor intensă, care au și o varietate de proprietăți. De exemplu, acestea ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire,la prevenirea bolilor de inimă și a cancerului. Ajutând sistemul limfatic, rinichii și intestinele să elimine marea majoritate a toxinelor din organism, fructele de pădure sunt folosite cu precădere în curele de detoxifiere a organismului.

De asemenea, acestea sunt bogate în antioxidanți care ajută organismul în lupta împotriva radicalilor liberi. Aceștia își fac simțită prezența în organism prin atacarea celulelor creierului și modificarea ADN-ului.

O listă de substanțe care se găsesc în fructele de pădure și beneficiile acestora:

Fibrele eliberează substanțe în procesul digestiv, micșorând colesterolul rău, dar și nivelul glucozei din sânge. De aici rezultă importanța deosebită a fructelor de pădure în prevenirea bolilor cardiovasculare și a diabetului. De asemenea, fibrele conferă o senzație mai lungă de sațietate, contribuind din plin la scăderea în greutate.

Vitamina C are rolul de a întări dinții, de a menține sănătoase capilarele, oasele și țesuturile. De asemenea, aceasta are și proprietăți antiinflamatorii, fiind un puternic antioxidant care inhibă atât formarea cât și dezvoltarea celulelor cancerigene.

Acidul elagic este una dintre armele care lupta impotriva celulelor cancerigene și are proprietăți antivirale și antibacteriene. S-a descoperit chiar că acidul elagic are un rol important în lupta de combatere a cancerului și a tumorilor deja existente.

Acidul salicilic, prezent în aspirină, este un hormon extrem de important pentru oameni și plante. Are proprietăți analgezice cunoscute de peste 2500 de ani.

Catehinele sunt flavonoide care dau culoarea fructelor de padure. Acestea pot varia de la galben la roșu și albastru. De asemenea, catehinele atrag polenizatorii, protejând astfel plantele de bacterii și fungi. Un alt beneficiu oferit de catehine este de a trata infecțiile și alergiile.

Antocianinele sunt niște pigmenți naturali care oferă culoarea roșie filtrând razele soarelui. S-a dovedit ca acest antioxidant reduce riscul de producere și dezvoltare a unor tipuri de cancer, dar, totodată, îmbunătățeste și funcționarea aparatului urinar și funcțiile cognitive.

Acidul galic este cunoscut ca fiind o substanță cu proprietăți antibacteriere și antivirale. În industria farmaceutică, acidul galic este folosit pentru tratarea hemoragiilor interne, a psoriazisului și a diabetului.

Quercetina este substanța flavonoidă din cadrul fructelor de pădure, care luptă împotriva cancerului.

Fructe de pădure proaspete ajută și în tratarea sau stoparea problemele legate de astm, eczema, inflamații sau sindrom metabolic.