Mierea, aliment si medicament - Cofetăria Cupcake
506
post-template-default,single,single-post,postid-506,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Mierea, aliment si medicament

Mierea, aliment si medicament

Servita la micul dejun, alaturi de iaurt sau un ceai, ori folosita ca ingredient principal in masti pentru ten sau podoaba capilara, mierea este considerata de milenii intregi un remediu naturist cu multiple calitati nutritive. Care sunt acestea? Veti descoperi in cele ce urmeaza!

Mierea, medicament natural

Mierea cruda a fost utilizata ca remediu inca din epoca Egiptului si Greciei Antice. Chiar si medicina moderna recunoaste proprietatile de vindecare ale mierii; cercetatorii au ajuns chiar la concluzia ca mierea pura are capacitatea de a ucide microbii, probabil datorita aciditatii ei si faptului ca poate deshidrata bacteriile.

Mierea pura ajuta procesul de digestie si stimuleaza dezvoltarea de bacterii benefice. Consumul zilnic de miere pura ajuta in tratarea ulcerului gastric, caci contine bacterii care lupta impotriva bacteriilor care cauzeaza aceasta afectiune.

Mierea nefiltrata contine si propolis, cunoscut ca penicilina din miere. Propolisul are puternice proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice, putand fi utilizat cu succes in tratarea infectiilor cu virusi, printre care si streptococul auriu si E.coli.

Mierea, unul dintre cele mai sanatoase alimente                                                           

Mierea pura este o bogata sursa de carbohidrati, atat fructoza cat si glucoza, pe care organismul le transforma in energie. Consumul de miere ofera un tonus bun organismului, caci toate mineralele si vitaminele pe care le contine sunt usor asimilabile.

Potasiul, magneziul, fosforul si calciul, precum si vitaminele C, A, D si K si cele din complexul B se regasesc din plin in elixirul auriu. Proportiile variaza, insa in functie de nectarul folosit de albine si in functie de resursele solului pe care cresc plantele respective.

Pe langa toate acestea, mierea este si cel mai sanatos indulcitor natural. Poate fi inclusa chiar si in alimentatia bebelusilor, datorita multitudinii de substante nutritive pe care le ofera. Sunt putine cofetariile care sa tina seama de aceste reguli, dar aici puteti gasi una dintre ele. Din fericire, acest loc de afla chiar in Pitesti!