Pudra de roscove – un alt fel de “cacao” - Cofetăria Cupcake
645
post-template-default,single,single-post,postid-645,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pudra de roscove – un alt fel de “cacao”

Pudra de roscove – un alt fel de “cacao”

Daca prin anii ’70, pudra de roscove se bucura de o uriasa popularitate in randul nutritionistilor si publicului larg, locul acesteia a fost rapid ocupat de cacao si mult indragita ciocolata. Astazi este folosita la o scara mai restransa, doar ca substituent pentru cacao, fara ca cei care o utilizeaza sa ii cunoasca beneficiile si uimitoarele proprietati terapeutice.

Ce este pudra de roscove?                 

Pudra de roscove (sau de carob) provine din fructul unui copac (roscov), iar proprietatile acestui praf-minune sunt cunoscute inca din Antichitate, fiind supranumit “painea Sfantului Ioan”.

Pudra de roscove – Beneficii si proprietati

Beneficiile pe care consumul pudrei de roscove le are pentru sanatate nu trebuie trecute cu vederea, mai ales ca si cei mai mici membri ai familiei se pot bucura de ele. In plus, ea are un gust placut, comparativ cu gustul amarui al pudrei de cacao, asa ca va fi apreciata de consumatorii de toate varstele. Poate fi utilizata chiar ca indulcitor natural.

Pudra de roscove este o proteina completa si o impresionanta sursa de antioxidanti, fibre, fier, magneziu, potasiu, cupru si vitamine din complexul B. Are un continut ridicat de calciu si un raport aproape perfect de calciu-fosfor, care ajuta la absorbtia calciului in organism.

Pudra de roscove revitalizeaza organismul, ajuta digestia, impiedica dezvoltarea bacteriilor intestinale (E-coli), regleaza nivelul zaharului din sange, scade colesterolul. Poate fi inclusa chiar si in alimentatia copiilor, datorita continutului nutritiv si lipsei de alergeni.

Cum putem utiliza pudra de roscove?

Pudra de roscove poate inlocui cu succes pudra de cacao in deserturi, completandu-le cu o aroma placuta. Poate fi utilizata ca ingredient in prepararea dulciurilor, ciocolatei, bauturilor si smoothie-urilor. La Cofetaria Cupcake veti putea degusta multe preparate raw-vegan in care folosim atat de sanatoasa pudra de roscove: ciocolata de casa, brownies, cupcakes, bomboane si praline de tot felul, deserturi nu doar cu gust placut, ci si bogate in nutrienti.

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa