Spirulina și beneficiile sale asupra sănătății - Cofetăria Cupcake
528
post-template-default,single,single-post,postid-528,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Spirulina și beneficiile sale asupra sănătății

Spirulina și beneficiile sale asupra sănătății

Acest aliment minune, sub forma unei alge marine 100% naturale, a constituit dintotdeauna un aliment de bază pentru populaţii renumite prin longevitatea şi sănătatea lor. Recomandată de nutriționiști și de cei interesați de o viață sănătoasă, spirulina prezintă importante calităţi nutritive.

Spirulina poate fi strecurată în aproape orice tip de preparat: salate, mâncăruri, sucuri și mai ales în smoothie-uri. O puteți introduce chiar în deserturi, rezultând preparate delicioase și sănătoase, așa cum facem noi, la Cofetăria Cupcake. Prăjitura noastră cu căpșuni și mentă, în care adăugăm și spirulină, este una dintre cele mai apreciate!

Doza zilnică recomandată poate varia de la 250 mg la 5 g.

Dacă o consumați sub formă de pudră, care are culoarea verde închis sau albastru-verzui, îi puteți ameliora gustul pregnant de algă prin combinație cu smoothie-uri, sucuri naturale, fructe, apă etc.

Motivele pentru care spirulina merită să fie introdusă în alimentație sunt numeroase:

 1. Este bogată în vitamine şi nutrienţi

În compoziţia spirulinei se găsesc aminoacizii şi grăsimile nesaturate care ajută la bună funcţionare a organsimului.  De asemenea, fierul şi fibrele fac din acest aliment unul ideal pentru persoanele aflate la regim, pentru că oferă energie şi conferă senzaţia de saţietate, ţinând la distanţă poftele alimentare.

 1. Este detoxifiantă prin abilitatea sa de a curăţa sângele. Bogată în clorofilă, spirulina este un puternic detoxifiant, ajutând la curăţarea acestuia de toxine. Conţine de zece ori mai multă clorofilă decât legumele cu frunze verzi, care ajută la refacerea celulelor roşii din corp şi furnizează magneziu într-o forma uşor asimilabilă. Această combinaţie ajută la oxigenarea fluxului sanguin şi elimină toxinele din corp. De asemenea, are un rol important în formarea celulelor măduvei osoase, timusului şi splinei, celule care, se ştie, au la rândul lor un rol important în lupta împotriva infecţiilor.
 2. Ajută la menţinerea echilibrului acido-bazic din organism prin marea sa bogăţie de minerale. Acest echilibru poate fi uşor dereglat datorită stilului de viata modern şi a alimentaţiei bogate în produse procesate, dereglare care poate duce la apariţia unor boli cum ar fi oboseală cronică, depresie, reumatism, boli de piele etc.
 3. Este bogată în proteine. Spirulina deţine în proporţie de 85-95% proteine uşor de digerat. Devine astfel alimentul preferat al celor care doresc să își dezvolte şi să-şi menţină musculatura, dar şi vegetarienilor, cărora refuzul de a mânca alimente de origine animală îi poate priva de necesarul de proteine. În plus, faptul că proteinele sunt uşor digerabile fac din spirulină un aliment indicat persoanelor care suferă de absorbţie intestinală defectuoasă sau celor cu tulburări digestive.
 4. De asemenea, este administrată copiilor care suferă de malnutriţie, fiind bogată în acid gama linoleic ( GLA), ca şi laptele matern.
 5. Este bogată în antioxidanţi. Aceștia au rolul de a întări sistemul imunitar, îmbunătăţesc digestia, reduc senzaţia de oboseală, au efect detoxifiant, cresc nivelul de energie, controlează apetitul, menţine funcţiile cardiovasculare, reduc inflamaţiile din corp şi pot fi de mare folos celor care suferă de alergii.
 6. Ajută la îmbunătățirea vederii şi ameliorarea bolilor de ochi cum ar fi: cataractă, retinopatie, hipertensiune oculară, deoarece conține de 10 ori mai mult betacaroten decât morcovii.
 7. Este un aliat de nădejde în lupta împotriva acneei. Prin conţinutul ridicat de vitamina A, reglează funţionarea glandelor sebacee şi evită excesiva secreţie şi congestie a acestora.
 8. Previne anemia prin substanţele sale nutritive cum ar fi vitamina E, vitamina B12, acid folic, cupru, elemente necesare pentru fixarea fierului în sânge.
 9. Este recomandată şi în cazul bolilor cardiovasculare datorită conţinutului bogat în vitamine şi oligoelemente. Vitamina F ajută la evitarea formării de depozite de colesterol pe artere, vitamina E reduce riscul formării de cheaguri de sânge (embolie), vitamina A ajută la combaterea sclerozei vaselor de sânge, iar magneziul susţine buna funţionare a muşchiului cardiac.
 10. Problemele feminine, precum dismenoreea şi alte tulburări menstruale, pot fi prevenite cu ajutorul spirulinei. Fiind bogată în vitamina E ajută la regularizarea funţionării normale a ovarelor iar vitamina A diminuează durerile premenstruale în timp ce fierul previne oboseala şi anemia care apar în perioadele premenstruale.
 11. Este un aliat de preţ în tratarea şi prevenirea bolilor de piele. Acestea apar atunci când glandele sudoripare şi sebacee nu reuşesc a elimina toate toxinele din corp. Vitamina B prezentă în spirulină stimulează metabolismul pielii, vitamina A pe cel al glandelor sebacee iar vitamina E dă elasticitate şi tonicitate pielii favorizând procesul de cicatrizare.
 12. Spirulina întăreşte sistemul imunitar. Ea poate distruge un spectru larg de viruşi şi bacterii, cum ar fi herpes simplex, rubeolă, pojar, cytomegalovirus, entorovirus. Este de mare ajutor și în distrugerea agenţilor patogeni reprezentaţi de unele ciuperci ca Aspergillus fumigatus, Aspergillus niger şi Candida Albicans, aceasta din urmă responsabilă pentru infecţiile vaginale.

Bonus! Vă oferim și o rețetă delicioasă și sănătoasă de smoothie cu spirulină, banane și afine (portie – 1 pahar):

 • 1 pahar de afine înghețate
 • 1 banană coaptă
 • 1 cană de baby spanac
 • 1 cană de salată kale
 • ¾ cană de lapte de migdale
 • 1 lingura de semințe chia
 • 1 linguriță de spirulină pudră

Se pun toate ingredientele în blender și se mixează bine. Poftă bună!