Stevia rebaudiana sau „zaharul natural” – de ce sa o includem in alimentatie - Cofetăria Cupcake
652
post-template-default,single,single-post,postid-652,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Stevia rebaudiana sau „zaharul natural” – de ce sa o includem in alimentatie

Stevia rebaudiana sau „zaharul natural” – de ce sa o includem in alimentatie

Stevia (Stevia rebaudiana) este o planta cu frunze mici si gust dulce, originara din America de Sud, folosita de catre triburile native de guarani din Paraguay de secole. Este o planta saraca in calorii, cu multiple beneficii pentru sanatate, dupa cum au relevat mai multe studii de specialitate: ajuta sangele sa controleze nivelul de zahar, colesterol, tensiunea arteriala, este folositoare chiar si in controlul diabetului zaharat, in plus fata de utilizarea sa ca indulcitor natural.

Odata cu cresterea cererii de alternative alimentare cu putine calorii, stevia a atras atentia iubitorilor unui stil de viata sanatos. Poate fi utilizata cu incredere in timpul sarcinii, al alaptarii si chiar si la sugari.

Stevia versus zahar

Utilizarea steviei ca indulcitor natural, inlocuind zaharul, nu doar ca reduce considerabil numarul de calorii din alimentele consumate (stevia are aproape 0 calorii!), ci si vine la pachet cu mai multi nutrienti: contine antioxidanti, minerale, vitamine pe care niciodata nu le-am regasi in produsele ce contin zahar. Extractele de stevia sunt de pana la 300 de ori mai dulci decat zaharul, asa ca va trebui sa folositi doar o cantitate mica in preparate. Si, spre deosebire de zahar, extractele de stevia au mai multe proprietati unice, cum ar fi toleranta la temperaturi ridicate, proprietati non-fermentative.

Stevia – utilizare

Este preferata de populatiile din Asia de Est si America de Sud pentru a indulci ceaiul, cafeaua, dulciurile, sosurile, produsele de patiserie si bauturile racoritoare.
Extractele de stevie sunt rafinate pentru a fi utilizate ca si zaharul de masa. Acesteaa pot fi apoi adaugate in gemuri, iaurturi, inghetata, piureuri, deserturi, guma de mestecat, si serbeturi si, de asemenea, pentru a indulci medicamente amare. In Brazilia, stevia este folosita chiar ca remediu pentru afectiuni precum diabetul zaharat sau hipertensiune arteriala.

La Cofetaria Cupcake utilizam stevia pentru multe dintre dulciurile noastre. La cerere, orice preparat poate fi indulcit cu stevia. Motivul? Dorim sa oferim clientilor nostri preparate gustoase, dar si sanatoase. Caci desertul poate fi si nutritiv, atunci cand il alegem pe cel potrivit!Tort de zmeura si ciocolata